Personal Mapping

Zet jezelf op de kaart en ontdek met mij of in groepsverband jouw plaats in de wereld van verschil. Op basis van jouw PersonalMap gaan we ontdekken wat jouw plaats is in de wereld van verschil. De plaatsnamen op deze kaart vertellen alles over jouw gedragsstijl, hoe anderen jouw gedrag kunnen ervaren en wat jouw valkuilen zijn. Deze kaart zegt dus niet alleen waar je bent, maar ook wie je bent! Je krijgt meer zelfinzicht en inzicht in de verschillende gedragsstijlen van het DISC model.
PersonalMapping wordt ingezet bij diverse soorten gedragsinterventies. Denk hierbij aan persoonlijke effectiviteit in bewustwording van jezelf, interpersoonlijke communicatie tussen mensen en aan teameffectiviteit voor teams. De inzet betreffende leiderschap en verkoop zijn onderdelen van ProfessionalMapping.

Je leert meer over je eigen gedragsstijl; andere gedragsstijlen te herkennen en de uiterste in de Wereld van Verschil.

 Professional Mapping

Voor bedrijven en organisaties die dieper in willen gaan op individuele gedragskenmerken en de interactie ervan met anderen, biedt MapsTell ProfessionalMappingIn het vervolg op de PersonalMappingpro en de bijbehorende PersonalMap en Routebeschrijving gaan wij hier aan de hand van de leiderschapsstijlen dieper in op de verschillende gedragsstijlen. Hierbij wordt het onderscheid gemaakt tussen de volgende vormen van leiderschap:

  • Persoonlijk leiderschap – het gedrag dat jij van nature hebt, en gebruikt, om jouw leiderschap vorm te geven; wat is jouw missie, wat motiveert jou, heb jij een positieve attitude en ken jij jezelf?
  • Interpersoonlijk leiderschap – de manier waarop jij met mensen omgaat; wat zijn jouw communicatievaardigheden, hoe ga jij om met conflicten, ben jij in staat om relaties te onderhouden, geef jij anderen genoeg ruimte om zich te ontwikkelen en hoe beïnvloed jij hen?
  • Teamleiderschap – de rol die jij hebt in groepsverband; begrijp jij processen binnen het team, ben jij in staat creativiteit te bevorderen, beschik jij over politieke en sociale vaardigheden en heb jij begrip voor (de achtergrond) van mensen?

De Routebeschrijving wordt met deze gegevens verrijkt en is daarmee een document met nog meer waardevolle, individuele informatie die bijdraagt aan verdere persoonlijke ontwikkeling binnen een bedrijf of organisatie. ProfessionalMapping vormt bovendien een uitstekende basis voor TeamMapping.

TeamMapping

Om de omgangsverhoudingen binnen een afdeling of organisatie inzichtelijk te maken heeft MapsTell TeamMapping ontwikkeld. TeamMapping is een op PersonalMapping gebaseerde analyse van de verschillende gedragsstijlen binnen een groep. Alle deelnemers worden op basis van hun PersonalMap ingedeeld in de Wereld van Verschil. Het resultaat is een overzichtskaart die in één oogopslag toont hoe een groep of afdeling is samengesteld en welke individuele gedrags eigenschappen de deelnemers hebben. Het verklaart de interactie tussen de groepsleden en leidt tot meer begrip en respect voor elkaar. De TeamMap is niet alleen een krachtige, visuele weergave, maar het is ook een interessante, kleurrijke en functionele decoratie die een mooie plek aan de wand verdient in het kantoor!

De TeamMap zorgt onder andere voor een toename van wederzijds begrip en vertrouwen, betere samenwerking, effectievere communicatie en een sterker groepsgevoel. Neem contact met ons op en wij adviseren jou graag hoe je onze producten zo effectief mogelijk kunt inzetten. Wil je direct een training of workshop TeamMapping aanvragen? Dat is natuurlijk ook mogelijk!

Individuele coaching

Heb je moeite de route te bepalen, wil je de koers veranderen of weten hoe jij jezelf beter op de kaart kunt zetten? Ga dan met mij op reis. De coaching biedt op een persoonlijke en duidelijke wijze inzicht in jouw eigen gedragsstijl, hoe anderen jouw gedrag kunnen ervaren en hoe jij jouw grootste valkuilen kan omzeilen. We gaan samen op reis waarbij de PersonalMap en jouw persoonlijke Routebeschrijving jou tot in detail inzicht geven in jouw gedragsstijl en hoe je de opgedane kennis in jouw dagelijkse omgang met anderen kunt inzetten.