Als ik mijzelf deze vraag stel, dan ben ik ook altijd heel nieuwsgierig hoe dat voor anderen is. Hoe is het voor jou? En, wat is dat dan: je volle potentieel bereiken? Wil jij je volle potentieel bereiken? En hoe wil je dat gaan doen? Wat heb je daarvoor nodig? Wanneer heb je het dan bereikt, dat volle potentieel?  In deze blog het antwoord op deze vragen.

Wat is dat: “Je volle potentieel te bereiken”?

Dat alleen al is een goede en lastige vraag. Synoniemen voor je “volle potentieel” zijn capaciteiten, mogelijkheden, kracht, potentie en vermogen. Als ik “je volle potentieel” intyp in google, dan heeft ook geluk en succes met dit onderwerp te maken. En het is voor iedereen anders. Zelf ben ik altijd bezig met kijken naar wat ik nu echt leuk vindt en doe ik veel aan zelfreflectie. En vind ik het dus ook belangrijk om bezig te zijn met mijn eigen ontwikkeling. Dit kan voor jou heel anders zijn. Het gaat erom dat jij voor jezelf helder hebt wat jij belangrijk vindt en of je nu tijd en aandacht geeft aan deze dingen EN of je blij bent met wat je doet EN blij wordt van wat je doet. Huh, ja, die moet je misschien even 2 keer lezen, maar ’t klopt wel wat er staat.

Maar wat is het nou?  Als je het mij vraagt gaat het erom dat je blij bent en wordt van dat wat je doet in je leven, of dit nu op werkgebied is of privé. Dat je het gevoel hebt dat je er mag zijn en dat je wordt gewaardeerd voor wat je bent. Oftewel op z’n Hollands gezegd: “dat je je ei kwijt kunt in dat wat je doet.”

Wil jij je volle potentieel bereiken?

Als jij het idee hebt dat jij je volle potentieel nog niet hebt bereikt, dan zou je jezelf de volgende vragen kunnen stellen:

  • Doe ik in mijn werk dat waar ik blij van wordt?
  • Nee, waar zou je dan wel helemaal blij van worden?
  • Wat zou je kunnen doen om je huidige situatie te veranderen?

Hoe kun jij je volle potentieel bereiken? Wat heb je daarvoor nodig?

Daar ga ik niet moeilijk over doen. Wikihow biedt uitkomst. En ik heb er weinig aan toe te voegen. Zoals zij zeggen: “Je volle potentieel bereiken vergt planning, tijd en inspanning, maar je kunt het! Het bereiken van je volledige potentieel heeft alles te maken met jezelf toeleggen op het proces van zelfverbetering, en niet een op enkele taak. Zeil over je eigen oceaan, en je weet maar nooit wat je aantreft.

De wikihow pagina biedt een mooi stappenplan waar je altijd op terug kunt kijken. Sla hem op in je favorieten! Begin jij met het klaar maken van je zeilboot voor jouw tocht over de oceaan?

Wanneer heb je het dan bereikt, dat volle potentieel?

Dat is aan jou om te beoordelen! Want alleen jij kunt dit bepalen. Als jij het gevoel hebt dat je blij en gelukkig bent en dat je alles uit jezelf haalt dat er in zit, dan is het volgens mij helemaal goed! Het kan dus zomaar morgen zijn of nog een paar jaar duren.

Voor mij is het lanceren van de Engelstalige zus van de Werkvinderij – Career Connection – zo’n project om mijn volle potentieel te bereiken. Voordat dit project klaar was, is er veel inspanning verricht, niet alleen door mij! De tijd om te genieten van het resultaat is nu gekomen. En, alleen als de ontspanning er bij mij in blijft, dan kan dit alles helemaal tot bloei komen. Heel belangrijk dus om je voortgang te blijven zien.

Dat is dan ook mijn tip aan jou: Blijf je voortgang zien. Niemand bereikt zijn volle potentieel van de een op de andere dag, hier is tijd voor nodig. Belangrijk is dus je successen te vieren, altijd en niet alleen aan het einde van de rit. Stel je voor dat je erachter komt dat je vergeten bent om ervan te genieten, van die mooie reis; dat zou toch jammer zijn.

Ik ben heel benieuwd waar jouw volle potentieel ligt en welke reis jij gaat maken om dit te bereiken!

Heb jij je volle potentieel al bereikt?
Getagd op: