Ok, ik hoor je denken: “Als dit een blog is over huishoudelijk werk, is dit niet echt mijn prioriteit nu”. Nee, ook niet van mij. Blijf lezen als je op zoek bent naar een nieuw perspectief in je werk of je werkvindtocht.

Noodzaak van een nieuw perspectief

Als je net als ik bent, leg je lat hoog voor jezelf en dan zit je soms vast. Ik kan bijvoorbeeld veel te gefocust zijn op mijn eigen werk en de vooruitgang die ik maak, die zie ik dan niet meer. Terwijl iedereen om mij heen mij heel duidelijk ziet en vertelt welke vooruitgang ik maak. Ik herinner me de periode dat ik de gefrustreerde sollicitant was, ik had veel goede sollicitaties verzonden met een super cv en….er kwam toch geen uitnodiging voor een gesprek. Ik deed alle goede dingen. Tenminste vanuit mijn kant gezien dan. In sollicitatiegesprek probeerde ik mensen te overtuigen om mij aan te nemen. Ik hoorde mezelf denken: ‘Waarom zien zij niet wat ik bedoel?’ En natuurlijk was de teleurstelling er elke keer als ik een afwijzing kreeg. Afwijzing is nooit leuk. Ik had een nieuw perspectief nodig. Het was tijd om ramen te wassen.

Heldere ramen, helder in je hoofd!

Terwijl ik vorige week mijn ramen zeemde, realiseerde ik me dat het me echt hielp om dingen duidelijk te zien, niet alleen letterlijk; in mijn hoofd werd ik ook helder. Terwijl ik de vuiligheid die zich al maanden had verzameld op onze ramen wegwastte, voelde ik de spanning van een aantal drukke dagen uit mijn lichaam trekken. Ik kreeg een ander perspectief op een workshop die ik die week gegeven had en ik kon de vooruitgang die ik in mijn bedrijf maak, heel duidelijk zien. En ik kreeg op dat moment goede ideeën voor het avondeten. Ik kreeg vertrouwen in alles wat me die week bezig hield.

De heldere blik

Tijdens het wassen van de ramen, merkte ik op dat mijn blik gelijk veranderde. Onze tuin zag  plotseling veel groener, ik zag vogels onze frambozen oppeuzelen en onze druiven leken opeens veel groter dan daarvoor. In mijn periode als gefrustreerde werkvinder, deed het wassen van de ramen mij beseffen dat ik te hard probeerde. Ik moest loslaten!

Het schrijven van veel sollicitaties gaat niet leiden tot een uitnodiging voor een gesprek. Ik ging alleen de uitnodiging krijgen als alles er spik en span uitzag! Mijn profiel, cv en motivatiebrief moesten een echte uitnodiging zijn voor de werkgever.

Ik word alleen ingehuurd voor die geweldige freelance klus als ik tijdens het sollicitatiegesprek mijn echte zelf liet zien, consistent was in mijn gedrag  en enthousiast zou vertellen over dat wat ik heb gedaan en voor hun belangrijk is om te weten.

Hoe heeft deze nieuwe blik mij verder geholpen?

Het heldere zicht vanuit die schone ramen heeft mij geholpen mijn gedrag te veranderen. Het zorgde ervoor dat ik de hoeveelheid sollicitaties die ik verstuurde drastisch verminderde, ik ging mensen ontmoeten om te sparren over mijn mogelijkheden, ik vroeg feedback op mijn cv en motivatiebrief (en geloof me; zelfs ik als HR-professional kon op dat punt – flink! – verbeteren!).  En tenslotte kreeg ik de ene baan die ik zo heel graag wilde. Vorige week gaf het ramen wassen mij een nieuw perspectief en vertrouwen in alles wat ik doe en dat leek me mooi om met jou te delen!

Als je moe of gefrustreerd bent van het vele proberen of het idee hebt dat je niet verder komt, begin dan eens met het wassen van jouw ramen! Wie weet biedt het jou ook een ander perspectief? Ik vind het leuk je nieuwe inzichten te horen, deel jij jouw inzicht?

 

 

Wist jij dat ramen wassen je kan helpen met je volgende stap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *