Eind vorig jaar heb ik de bachelorfase van de studie Psychologie afgerond. Niet lang daarna stelde een vriendin mij, tijdens het hardlopen, de volgende vraag: ”Mariëlle, nu je klaar bent met je bachelorthesis, voel je nu nog ergens het verlangen om een masteropleiding te gaan doen?” Prompt ging ik harder lopen en mijn antwoord kwam heel snel: “Oh, help nee, ik moet er niet aan denken! Niet nu!” Het hogere tempo maakte dat mijn ademhaling kwam hoger te zitten en ik voelde dat ik stroever en met meer moeite ging bewegen. Mijn lichaam kwam letterlijk in verzet tegen dit hogere tempo. Vervolgens begon ik haar te vertellen waar ik wel naar verlang, wat mijn wensen zijn vanuit mijn hart: ”Mensen openen zodat ze vanuit hun hart durven te gaan leven en hen ondersteunen bij de stappen die daarbij nodig zijn.” En gelijk merkte ik dat mijn tempo omlaag ging, ik ging lopen in mijn eigen cadans, mijn eigen ritme. Ik voelde hoe gemakkelijk dit ging en realiseerde me weer eens hoeveel moeite het letterlijk kost om niet te kunnen bewegen in je eigen ritme, in je eigen cadans.

En zo werkt het ook metWaar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen ligt je roeping werken! Hoe meer jij werkt vanuit je eigen ritme, mogelijkheden en verlangens, hoe meer dit als vanzelf gaat. Wederom realiseerde ik mij: Wat is het toch belangrijk te werken vanuit je eigen hart, in je eigen ritme en volgens je eigen koers!

Natuurlijk stelde deze hardloopvriendin mij een goede vraag: Zij vroeg mij naar mijn verlangens! Ik merk het bij veel mensen om me heen: Werken vanuit hun verlangens, vanuit hun wensen en in hun eigen tempo, gaat gemakkelijk, zonder moeite. Als zij het hebben over doelen, dan hebben zij het gevoel dat hen iets wordt opgelegd, als iets waar je aan “moet” voldoen. En iets “moeten” is toch nooit leuk? Mijn klanten vinden vaak dat ze doelen ook echt waar moeten maken. Het geeft hen spanning en druk en ze worden er niet blij van. Het voelt niet goed, is wat ik hen vaak hoor zeggen. En wat niet goed voelt, dat doe je met tegenzin.

Wensen en verlangens, die komen moeiteloos in hen op. Die vertellen ze mij met een grote lach op hun gezicht en sprankelende ogen. En dan weten ze gelijk welke stappen daarbij horen en welke stappen ze willen gaan zetten. Het kost hen geen enkele moeite. Ik zie hen dan ook die stappen zetten die nodig zijn voor het vervullen van hun verlangens en wensen. Zonder moeite en vaak zonder aarzeling. In hun eigen ritme, met volle overtuiging en met al hun mogelijkheden. Wil jij dat ook? Je als een zeilboot gemakkelijk mee laten voeren op de wind, met je eigen kompas en meebewegen met kansen en mogelijkheden die tot je komen? Als dit is wat jij wilt, dan is de Business Model YOU! training wat voor jou! Er start weer een Business Model YOU! training op vrijdag 1 april a.s. Meer informatie over de training vind je hier.

Knop-Meld-je-aan

In de training gaan we op ontdekkingsreis naar je wensen en verlangens. Want die heb je en je kunt ze ook bereiken, ik help je er graag bij ze te ontdekken. Met je wensen en verlangens in de hand maak je een reisplan waarmee je aan de slag kunt om invulling te geven aan je wensen en je verlangens.  Concreet en to-the-point. Natuurlijk maken we een tussenstop bij de haven van je mogelijkheden, kennis en vaardigheden, zodat jij je ervan bewust bent wat je allemaal bij je hebt in jouw zeilboot.

Ik heb een oefening voor je gemaakt om alvast de eerste stap te zetten in het ontdekken van je wensen en je verlangens. Klik hier voor het doen van deze oefening.

 

 

Werk jij al vanuit je verlangens?