4 juni gaf ik een workshop Netwerk jezelf naar werk! bij het MKB vacaturecafé in Eindhoven. Wat een energie en wat een actieve werkvinders in de groep; ik zag alleen maar enthousiaste mannen en vrouwen die weten wat netwerken is en het ook actief in zetten op weg naar nieuw werk.

Achteraf kijk je je voor jezelf altijd nog even op de workshop terug en ik heb vandaag weer mooi dingen zien gebeuren: Iemand die vertelde welke stappen hij wilde maken, die gelijk werd aangesproken door een ander die hem verder wilde helpen door het aanbieden van nieuwe contacten. Iemand het netwerken zo enthousiast oppakt dat ze nu af en toe nee zegt tegen uitnodigingen. Iemand die durft toe te geven dat ie het lastig vind iemand anders te benaderen die hij nauwelijks kent. Goede opbouwende feedback die ik kreeg op mijn presentatie achteraf. Daar kan ik verder mee en ik vind het fijn dat anderen mij deze opbouwende feedback geven. Van mijn persoonlijke gastvrouw bij het vacaturecafé, hoorde ik achteraf dat mensen buiten de zaal verder met elkaar in gesprek gingen; volgens mij is daar het netwerken écht begonnen. Een mooi resultaat!

Op een gegeven moment vertelde iemand in de groep: “Ja, maar dan kom ik op een bijeenkomst en dan zijn daar alleen maar werkvinders en ik denk: Wat heb ik daar nu aan, hoe gaan die mij nu aan een baan helpen?”. In de workshop ben ik daar niet teveel op in gegaan. Op de fiets naar huis dacht ik: wat een gemiste kans! je wordt met de lach leukerVoor mij om te reflecteren op deze uitspraak en met de groep hierover in gesprek te gaan en voor de persoon zelf om na te denken wat deze uitspraak doet met je eigen perceptie. Met deze opmerking schep je het beeld dat jouw collega werkvinders je niets kunnen bieden en schakel je gelijk een mogelijk nuttig, pro-actief en vruchtbaar netwerk uit. Jouw collega werkvinders hebben allemaal een netwerk met waardevolle contacten en toegang tot misschien wel dat bedrijf of die persoon waar jij graag mee in contact wil komen. Omdat ze gewerkt hebben bij jouw misschien wel toekomstig werkgever, omdat ze voorzitter zijn bij een grote sportvereniging, in een leeskring zitten met mensen die waardevol voor jou kunnen zijn of misschien wel getrouwd zijn met de recruiter van dat éne bedrijf waar jij wilt werken. Ook zijn zij een extra paar ogen en oren die in hun zoektocht juist die baan tegenkomen die jij zo graag wilt bemachtigen. Hun tip aan jou, kan jou een baan opleveren. En je komt op hun netvlies als je jezelf positief in de schijnwerpers zet en als jij hen hebt verteld waar naar welke baan jij op zoek bent of op welk gebied jij jouw blik wilt verruimen. Als je dat lukt, dan heb je met het volgen van een workshop in één uurtje misschien wel 40 meedenkers bereikt.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de wijze waarop jij dingen benadert, de sleutel kan zijn tot jouw (netwerk)-succes. OMA (oordelen, meningen en aannames) thuislaten en een open blik kunnen in ieder gesprek dat je voert het verschil maken. Door oprechte aandacht en interesse voor een ander, ontstaat vaak het mooiste gesprek en bied jij jezelf de mogelijkheid om ook echt in contact te komen met de ander. Of geïnspireerd te raken door die ander. Pas dan kom je wat mij betreft tot de kern van netwerken: je biedt een ander de mogelijkheid om te ontvangen wat jij te geven hebt en bent begonnen met het planten van een relatie. Want pas als je open staat om te ontvangen, kan een ander je ook echt iets geven.

Voor degene die mijn workshop zijn geweest:
Vooral omdat ik het nog niet goed genoeg vind om te delen heb ik ervoor gekozen mijn presentatie niet in zijn geheel online te zetten. Wel tref je hieronder een aantal links aan naar het materiaal wat ik heb gebruikt. Staat hier niet tussen wat je zoekt? Neem dan gerust contact met me op zodat ik je alsnog datgene kan toesturen waar je naar op zoek bent.

Meer over Business Model YOU!

Meer over de levensloop van een vacature van Aaltje Vincent

De visuele foto van netwerken door frank los

De waarde van perceptie voor netwerken